Gå direkt till sidans innehåll

Om webbplatsen

Artikel

Webbplatsen Jönköpings Hållbarometer är en resurs för alla som söker fakta om situationen i Jönköping eller vill veta mer om kommunens hållbarhetsarbete.

Syftet med Hållbarometern

Jönköpings Hållbarometer lyfter fram arbetet som sker i Jönköpings kommun på hållbarhetsområdet och bidrar till att korrekt data används som beslutsunderlag för fortsatta åtgärder. Det är också en plats där medborgarna kan följa vilka miljöinsatser som görs och se den lokala utvecklingen.

Ökad delaktighet och insyn i kommunens arbete är en viktig del av att skapa en hållbar kommun. Viktiga målgrupper är beslutsfattare och anställda inom staden, kommuner och andra aktörer som staden samarbetar med, lärare och elever, media och inte minst invånarna själva.

Att dela öppen data och beskriva informationen är en viktig aspekt av Sveriges Nationella principer för att tillgängliggöra information. För att alla ska kunna ta del av informationen är det viktigt att den är att den tillgängliggörs på rätt sätt. För personer med funktionsnedsättning kan god tillgänglighet vara helt avgörande för att kunna ta del av information. Offentliga aktörers webbplatser ska vara tillgängliga. Kravet finns i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Du kan läsa denna webbplats tillgänglighetsredogörelse och mer om digital tillgänglighet via länkarna nedan.

Kakor (cookies)

Webbplatsen Hållbarometern använder inte webbkakor (cookies).

Senast ändrad: 2023-12-11