Gå direkt till sidans innehåll

Mål 154. Ekologiska livsmedel

Indikator SE. 12. 154

Syftet med denna indikator är att visa på kommunens arbete med miljöhänsyn. Regeringen har som mål att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska vara ekologiska produkter år 2030. Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2003

0

1

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2005

2

2

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2006

2

3

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2007

3

4

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2008

5

5

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2009

6

6

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2010

6

7

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2011

10

8

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2012

13

9

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2013

13

10

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2014

18

11

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2015

21

12

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2016

22

13

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2017

22

14

Jönköpings läns kommuner (ovägt medel)

2018

23

Datakälla: Ekomatcentrum via Kolada
Senast ändrad: 2024-09-07